View unanswered posts | View active topics It is currently 20 Jun 2018 01:46

Forum rules


- Use common sense and be respectful towards each other at all times, even when disagreeing.
- Do not reveal sensitive game information. Guild secrets, player seconds are examples of things not allowed.



Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Magic Map for Mudlet 3 
Author Message
Rising Hero

Joined: 06 Jul 2011 22:24
Posts: 311
sylphan wrote:
I'd also like to make the text of the chat box (the script from Findis's same post, from 11 June) larger. Any suggestions would be most welcome. Thanks!

If you wish to stick to chat box from Findis:
Scripts->Chat20170610->ChatBox->chat_area
and add line:
chat:setFontSize( 14)
where 14 is the font size.

So this whole chat_area would look like this:
Code:
-------------------------------------------------
--         Put your Lua functions here.        --
--                                             --
-- Note that you can also use external Scripts --
-------------------------------------------------
function chat_area()
   sendGMCP("Core.Supports.Set [\"Comm 1\", \"Room 1\", \"Char 1\"]")
   chat_label = Geyser.Label:new({
      name = "chat_label",
      x = "650", y = "550",
      width = "575", height = "25c",
      color = "black",
   });
   chat_label:setStyleSheet([[
      border: 1px solid white;
   ]])
   chat = Geyser.MiniConsole:new({
     name="chat",
     x="651", y="551",
     width="573px", height="348px",
     color="black",
   })
   chat:setFontSize( 14)
   setWindowWrap("chat", 80)
end


24 Nov 2017 00:27
Profile
Wanderer

Joined: 12 Nov 2017 19:56
Posts: 67
Thank you, Syrk.

That did fix the font issue. It also pushed the whole box a bit out of alignment (purely cosmetic), but more substantially, the box no longer wraps the text, so whatever runs off the edge is inaccessible. It did wrap successfully before I made the change.

So I tried YATCO. I did nothing but download it and import it (first uninstalling Findis's chatbox). Strangely, the window for the old chatbox still appeared, but with nothing in it. The only new behavior I saw was some highlighting triggers in the main area. I haven't researched this too far, though. Maybe I missed something. For now I'm back to the old chatbox.

Thank you, and Shanoga, for being so helpful. I really appreciate it.


24 Nov 2017 16:55
Profile
Wanderer

Joined: 12 Nov 2017 19:56
Posts: 67
Quote:
the box no longer wraps the text


Correction: It does wrap, but it runs off the edge of the box beofre doing so. Looks like resizing the window would fix it.


24 Nov 2017 18:39
Profile
Rising Hero

Joined: 06 Jul 2011 22:24
Posts: 311
sylphan wrote:
Quote:
the box no longer wraps the text


Correction: It does wrap, but it runs off the edge of the box beofre doing so. Looks like resizing the window would fix it.

If you wish to retain the box size and have bigger fonts you need to adjust the option below to lower number:
Code:
setWindowWrap("chat", 80)

so try it with 70 or 60 or else.


26 Nov 2017 21:10
Profile
Wanderer

Joined: 12 Nov 2017 19:56
Posts: 67
Whoosh!
It is right there, isn't it. :oops:
Thank you, Syrk, and sorry for the thick question.
I must have been tired when I was fooling with that script.
That's my story, and I'm sticking to it.


27 Nov 2017 23:41
Profile
Rising Hero

Joined: 06 Jul 2011 22:24
Posts: 311
sylphan wrote:
W
I must have been tired when I was fooling with that script.

No. You are fine the way you are. It is the forum skin's fault.
Dark grey font on light grey background is not every visible.


27 Nov 2017 23:52
Profile
Wanderer

Joined: 12 Nov 2017 19:56
Posts: 67
I'm still using the map script Findis posted in June. I'm pretty happy with it, but in some places, it fails to track my location - only in areas where the map is bigger than the area assigned for it, so I have to scroll to display, for example, the northern part of the plains east of Solace.

I've increased the size of the container, but that hasn't solved it. Ideas?


19 Dec 2017 23:34
Profile
Wizard
User avatar

Joined: 22 Sep 2014 13:15
Posts: 386
sylphan wrote:
I'm still using the map script Findis posted in June. I'm pretty happy with it, but in some places, it fails to track my location - only in areas where the map is bigger than the area assigned for it, so I have to scroll to display, for example, the northern part of the plains east of Solace.

I've increased the size of the container, but that hasn't solved it. Ideas?


It usually means the map was designed bigger than it should be. The in game client map also needs to scroll a bit too in these cases.

Isn't a huge issue as long as its a length issue, not a width one :)


19 Dec 2017 23:36
Profile
Wanderer

Joined: 12 Nov 2017 19:56
Posts: 67
Arman wrote:
sylphan wrote:
I'm still using the map script Findis posted in June. I'm pretty happy with it, but in some places, it fails to track my location - only in areas where the map is bigger than the area assigned for it, so I have to scroll to display, for example, the northern part of the plains east of Solace.

I've increased the size of the container, but that hasn't solved it. Ideas?


It usually means the map was designed bigger than it should be. The in game client map also needs to scroll a bit too in these cases.

Isn't a huge issue as long as its a length issue, not a width one :)


Yeah I don't mind the scrolling, but the map script Findis shared doesn't track my location except when I "refresh" it by scrolling up and down. The web client does this just fine. If nothing dangerous is haplening, this is just an inconvenience. If I'm messed up and wimpying all over the place, it's pretty serious.


20 Dec 2017 01:36
Profile
Wizard
User avatar

Joined: 03 Mar 2014 13:03
Posts: 127
Location: US West
sylphan wrote:
Arman wrote:
sylphan wrote:
I'm still using the map script Findis posted in June. I'm pretty happy with it, but in some places, it fails to track my location - only in areas where the map is bigger than the area assigned for it, so I have to scroll to display, for example, the northern part of the plains east of Solace.

I've increased the size of the container, but that hasn't solved it. Ideas?


It usually means the map was designed bigger than it should be. The in game client map also needs to scroll a bit too in these cases.

Isn't a huge issue as long as its a length issue, not a width one :)


Yeah I don't mind the scrolling, but the map script Findis shared doesn't track my location except when I "refresh" it by scrolling up and down. The web client does this just fine. If nothing dangerous is haplening, this is just an inconvenience. If I'm messed up and wimpying all over the place, it's pretty serious.


Do you have an example of one of the areas? As mentioned, I modified the map in a couple of ways and I'd be curious if I am having the same issue. One of the things you can try is reducing the font size in the map settings so your container doesn't have to be huge. Looks like I dropped my font size down to size 7.:
Code:
setMiniConsoleFontSize("map_console", 7)


20 Dec 2017 06:28
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.